• Noc s Andersenem
      • Noc s Andersenem

      • 21.10.2020 09:25
      • Vzpomínáme na skvělé chvíle spolu a těšíme se, že se brzy uvidíme :)
      • V letošním roce nám nepřálo počasí pro naše tradiční spaní pod stanem na Janově hradě a tak jsme přemýšleli, jak si společné spaní vynahradit. Z loňského jara byla na podzim přesunuta celorepubliková akce Noc s Adersenem. Přišlo nám jako skvělý nápad moci propojit spaní ve škole s takovým tématem jako jsou Andersenovy příběhy.

        Noc se nám podařila naplánovat naštěstí ještě před zpřísněním podmínek ve školách. A tak to byla vlastně jedna z posledních našich společných akcí. V 17.00 jsem se sešli znovu ve škole, kde v každé třídě bylo připraveno tématické stanoviště. Děti dostaly knížečku v dánštině :), se kterou stanoviště procházely. 

                            

         

        Čekalo nás stanoviště v družině s předčítáním Andersenových příběhů. V prvním trojročí jsme tvořili typické barevné, dánské domečky se světýlky. Ve druhém trojročí jsme si povídali o Andersenovi, Dánsku a mohli jsme si vytvořit záložky do knížky. V knihovně pak měla paní psychložka Vendy připravený relaxační program na téma moře, protože to k Dánsku neodmyslitelně patří. Mimochodem snad nejoblíbenější stanoviště a to i mezi dospělými :D

            

        A v kuchyni se teprve děly věci. Pekly jsme dánský koláč snů, na večeři jsme si chystali tradiční masové karbenátky a obložené chleby. 

        Když všechny děti prošly stanoviště a nacpaly si břicha, tak jsme se vydali ven. Tam už byla pořádná tma a Jirka si pro ně připravil tématickou stezku. Děti procházely ve skupinkách po čtyřech zahradou. S ostatními jsme udělali táborák a opekli si nad ním chlebové těsto a pořádně si zazpívali. 

        Pak už byl čas se odebrát spát. Mladší děti si rozložily spaní v družince a před spaním jsme si ještě přečetli Císařovy nové šaty a Létající kufr. Starší se uložili v druhém trojročí a poslechli si také příběhy. 

        Ráno nám Jituška přinesla ještě teplý štrůdl a taky nám Haničin tatínek přivezl vafle. A jelikož to byl program docela náročný, tak následoval páteční program venku :)

         

         

         

      • Zpět na seznam článků