• Změny ve školičce

            7. 6. 2021

            Milí rodiče, jistě jste si všimli, že v naší školičce probíhají změny. Naše milá Iva nás na nějakou dobu pomalu opouští a bude se věnovat krásným mateřským povinnostem :) Tímto jí moc děkujeme za její úžasnou práci a přejeme jen to nejkrásnější :)

            V současné době můžete ve školičce potkávat Lucii Přikrylovou, absolventku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika, která u nás již absolvovala praxi a prostředí školičky dobře zná. Více informací o ní naleznete na webových stránkách. Lucie nám pomůže nyní a o prázdninách.

            A od sprna mezi nás přivítáme novou kolegyni Michaelu Hanslíkovou. Tímto by se Vám ráda představila:

            "Jsem absolventkou školy pedagogicko - sociální. V rámci školních praxí, které probíhaly na různých pracovištích a s různým přístupem k lidem jsem si ujasnila, že s "klasickým" přístupem příliš nesouzním. Při studiu jsem vykonávala dobrovolnickou činnost v sociálních službách. Tyto zkušenosti mě naučily více vnímat individualitu každé jednotlivé osoby. Po škole jsem pracovala mimo obor a ve volném čase se zaměřovala především na informace o přirozeném mateřství a rodičovství. V té době mě také hodně obohatily přednášky manželů Kopřivových.

            Na rodičovské dovolené jsem se ještě více přiblížila k alternativním směrům a byla zase o něco blíže i Montessori filozofii. Stala jsem se průvodkyní v badatelsko - vědním kroužku pro děti na prvním stupni ZŠ. Bylo skvělé vidět, jak děti s nadšením dokáží zkoumat a objevovat. Vnímám jako důležité nastavit si s dětmi pevné a respektující hranice. Po rodičovské dovolené jsem až doposud pracovala v Montessori školce v Olomouci s dětmi od jednoho roku. Práci s dětmi vnímám jako poslání a je mi velkou ctí provázet děti právě v DOBRÉ  školičce.

            Svůj volný čas věnuji mé dceři, která mě toho stále hodně učí. Nejraději trávíme společný čas v přírodě a se zvířaty."